Hæderspladsen
Søg

Nikolai Mohammadi, fra Brydeklubben Thor, vandt bronze ved EM for ungdomsbrydere

Nikolai MohammadiBrydeklubben Thors 17 årige Nikolai Mohammadi den 24. juli en sensationel EM broncemedalje, da han efter en fantastisk præstation blev nr. 3 i 46 kg klassen ved EM for ungdomsbrydere (14-17 årige)  i Sveriges hovedstad Stockholm.

I alt var 19 brydere til start, og for Thorbryderen der er både dansk og nordisk ungdomsmester, ventede udelukkende brydere fra Østeuropa, hvilket er altid er svære modstandere. Nikolai Mohammadi mødte i første kamp  Akaki Osiashvili fra Georgien og det blev et en utrolig tæt dyst, som Thorbryderen trak sig sejrrigt ud af efter at kampen endte 3-3.

Nu ventede bulgareren Ivan Damyanov og her viste Nikolai Mohammadi igen at han virkelig er en af dansk  brydnings nye 'coming man', da han vandt 8-0, og dermed nu var sikker på en medaljekamp. I semifinalen skulle Thorbryderen møde tyrken Kadir Kamal, og tyrkeren var en tand skarpere og vandt med 6-1.

Der var dog stadig mulighed for en medalje og i broncekampen var det tid til endnu en østeuropæisk  bryder,  da Vladyslav Yevushenko fra Ukraine ventede. Nikolai Mohammadi viste endnu en gang at han er i europæisk topklasse, og i en fantastisk kamp vandt han 9-4 og dermed sikrede sig en noget overraskende EM medalje. Guldet gik til en russisk bryder og en sølvet til Nikolai Mohammadis tyrkiske banemand.

Det er blot den 3. danske EM medalje nogensinde i ungdomsrækkerne, og det er alle klubkammerater fra BK Thor der har sørget for det. Det var i 2001 Mark O. Madsen der hentede sølv og det gentog Anders Ekstrøm i 2007, og nu har dansk brydning og BK Thor endnu en mand i rækken der har taget en EM medalje.

Nikolai Mohammadi er samtidig den 4. Thorbryder der henter en international medalje til den 105 år gamle brydeklub i Nykøbing Falster, og som udover de nævnte også er Otto Boesen der vandt VM bronze i 1922. Vi er selvfølgelig mega stolte af denne præstation, og at endnu en Thorbryder fra egen stald har udrettet dette fantastiske resultat.

Nikolai Mohammadi kan udover sin flotte EM bronze også glæde sig at han er en del af det nye kraftcenter som ser dagens lys i Nykøbing Falster den 1. september i år.

På billedet ses Nikolai Mohammadi flankeret af en stolt assisterende landstræner Håkan Nyblom og Danmarks Brydeforbunds sportschef Thor Hyllegaard Pedersen.